DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
  Naše úspěchy v roce 2009
 
 
 
Soutěž sóloformací
Havířov 10.10. 2009
 

Duo Adélka Froňková + Klaudie Pospíšilová - 7. místo

Miniformace Arabelky - Lucka Zakopalová, Klárka Brodová, Kačka Teplíčková, Kamča Zicháčková - 14. místo

Sólo Nikča Zlámalová 
  

  
 
Odkaz na videa ze soutěže v Havířově 
 
 
 
 
Mažoretkový den
Žopy  26 září 2009

Krásné počasí, plno dětí a dospělých, dobré jídlo a pití, skvělá zábava.  I tak by se dalo popsat sobotní odpoledne, 26. září, na výletišti v Žopech u Holešova.

Několik nadšených rodičů a fanoušků z řad mažoretek se totiž rozhodlo uspořádat zábavné odpoledne s pestrým programem určeným dětem i dospělým.

Pro děti byly připravené různé soutěže, zábavné úkoly, sportovní dovednosti  a určitě všechny využily i skákací hrad. Na louce vedle areálu probíhala ukázka sokolnických dovedností a děti měly možnost povozit se na dvou konících.

Na programu byla také  divácky velmi oblíbená ukázka hasičského zásahu hořícího auta, jízda  na vysokozdvižné plošině a spoustu dětí si zadovádělo v „pěnové louce“, kterou pro ně připravil Sbor dobrovolných hasičů z Holešova.

Zábavné odpoledne v pravidelných intervalech zpestřovaly svým vystoupením holešovské mažoretky Lentilky, Arabelky a jejich trenérky . O závěrečnou tečku, ba přímo třešničku na dortu, se postaralo pár odvážlivců z řad maminek a dokonce i tatínků, kteří za bujarého potlesku předvedli vtipné vystoupení s hůlkami a třásněmi. "Vystupující děvčata byla pouhým předskokanem rodičovského vystoupení," sklonil poklonu vystupujícím rodičům náš skvělý moderátor Dalibor Šmakal. 

V závěru odpoledne již všichni napjatě očekávali losování tomboly, ve které bylo možné vyhrát spoustu lákavých cen.

Děkuji všem, kteří se podíleli na přípravách a průběhu tohoto skvělého odpoledne, a díky jimž se mažoretkový den povedl na jedničku.
Děkujeme panu starostovi Zdeňku Janalíkovi a městu Holešov za podporu při organizaci akce.

Věříme, že jste se s námi všichni dobře bavili!

 

Lenka Doleželová

a mažoretky Holešov

 

  
 
 
Článek + fotografie z akce - týdeník Naše Adresa
 
 
 

 

 
Soutěžní přehlídka mažoretek
Němčice nad Hanou 19. září 2009
 
Lentilky - 5. místo (kategorie děti)
Arabelky - 3.místo (kategorie Juniorky)
 
 
Mistrovství České republiky NBTA - klasická mažoretka
Poděbrady 19. - 21. června 2009
 
Mažoretky Arabelky Holešov - děti mladší
 
 
 
Pochodové defilé 13. místo                         Pódiová formace 14. místo
 
 
 

    

 
 
 
Společná fotka - mažoretky + rodiče a další fanoušci
 
 
Moc děkujeme všem našim fanouškům, kteří nás přijeli povzbudit a strávili s námi nádherný víkend v Poděbradech!
 
   
 

 

 
Mistrovství ČR v twirlingu - NBTA
Nymburk 13.6. 2009
 
Lenka Doleželová
 
Sólo senior - 1 baton - povinná hudba - 1. místo
 

Nikola Zlámalová
Sólo junior mladší:     1 baton - povinná hudba - 7. místo (z 9)
                      rhythmic twirl - 11. místo (z 21)

  
Společné foto našich fanoušků v Nymburce
  


Mistrovství ČR sóla a dua - NBTA
Ronov nad Doubravou 23.-24.5. 2009


Lenka Dujková + Barbora Maťová - duo junior starší, klasická mažoretka
1. místo a titul Mistr České republiky 2009




Lenka Doleželová - sólo senior s rekvizitami
3. místo a titul II. Vicemistr České republiky 2009

 

 



Moravské oblastní kolo, NBTA - Hluk - 8.5. 2009

Lentilky - 8.místo

Arabelky - 3. místo a postup na Mistrovství ČR v Poděbradech

Tuto akci podpořil Znský kraj 

 

 
   
 
 

 

 

 Kvalifikace na Mistrovství ČR asociace IMA

Bělotín - 1.5. 2009

Naše úplně první soutěž!!!
Tuto akci podpořil Znský kraj 

 

A jak jsme dopadly? Naše mažoretky byly všechny moc šikovné, svou soutěžní premiéru zvládly na výbornou  
Konurence byla veliká, soupeřily jsme proti několika výborným skupinám (Babydixi, Mláďátka, Majolenky, AMA Opava), a tak jsme se alespoň mohly nechat inspirovat krásným vystoupením ostatních mažoretek.
Arabelky - 5. místo
Lentilky - 6. místo
 
 Arabelky před svým vystoupením......                             trocha nervozity.......       a tady máme naše malé Lentilky
          

Společná fotka všech mažoretek a jejich vedoucí                              A šikovné duisty Klaudie + Adélka
   
 

 

 

Mistrovství Moravy a Slezska 2009 - Sólo a Duo

Veselí nad Moravou

   Lenka Doleželová - senior - 3. místo - postup na MČR           Kateřina Dudová - junior mladší - 6. místo

 
 
                   
 
 Lenka Dujková + Barbora Maťová - junior starší - 1.místo - Mistr Moravy a Slezska - postup na MČR
   
 Adélka Froňková + Klaudie Pospíšilová - děti - 4.místo

  

 Kateřina Dudová + Nikola Zlámalová - junior mladší - 6.místo

  
 

 


 

Jarní přehlídka mažoretek - 19. 4. 2009

Tuto akci podpořil Znský kraj 

 

 

 

V polovině měsíce dubna, tedy v období kdy vrcholí přípravy na hlavní soutěžní mažoretkovou sezónu, se do města Holešova sjelo na 90 dívek, aby se zúčastnily Jarní přehlídky mažoretek. Hlavní myšlenkou tohoto vystoupení bylo předvést rodičům a dalším fanouškům tohoto krásného sportu vše, co jsme v tomto roce nacvičili. Na tuto nesoutěžní přehlídku přijaly pozvání kromě domácích mažoretek z Holešova, také další skupiny z našeho regionu – Bystřice pod Hostýnem a Kroměříže.

V neděli 19.4.2009 od 14 hodin začala v holešovské Sokolovně velká mažoretková show. Své dovednosti a umění s hůlkou a dalšími rekvizitami předvedlo na 90 děvčat z 5 mažoretkových skupin. Nejmladší holešovské mažoretky Lentilky, Bystřinky z Bystřice p. Host., starší kamarádky Arabelky Holešov, Sněženky Bystřice p. Hostýnem a kroměřížské slečny Limmit TJ Sokol, zvládly svá vystoupení na výbornou. Kromě skupinových skladeb mohlo na 200 diváků vidět i  vystoupení sólové, duetové  a miniformace. Některá děvčata předvedla sestavy, se kterými získaly na letošním ročníku MAJORETTES SHOW v Hulíně několik medailí. Nadšené publikum tvořili především rodiče děvčat, ale také mnozí nadšenci a fandové našeho sportu.

Skvělou atmosféru této přehlídky navodil svým vtipným komentováním náš moderátor Dalibor Šmakal, mimo jiné moderátor Rádia ČAS, který je zároveň velkou podporou a fanouškem mažoretek z Holešova.

Poděkování patří množství lidí, kteří se jakkoliv zasloužili na pořádání této akce a fungování mažoretek vůbec. Jsou to hlavně rodiče mažoretek a jejich rodinní příslušníci. Ale také švadlenky, které se nám starají o kostýmy. Velký dík patří organizační vedoucí mažoretek Holešov, paní Janě Slovenčíkové, z holešovského městského kulturního střediska, která byla dříve ředitelkou SVČ Holešov - DUHA, kde naše skupina mažoretek vznikla. Nejvíce bych chtěla poděkovat všem vedoucím jednotlivých skupin - za Lentilky Holešov jsou to Eliška Doleželová a Petra Manišová, za Arabelky Lenka Dujková a Barča Maťová. Bystřické mažoretky trénují pod vedením Drahomíry Kroupové a Ivany Svobodové, mažoretky z Kroměříže vede Lenka Pavlíčková. Všechny tyto  jmenované odvedly se svými svěřenkyněmi spoustu skvělé práce, vždyť pracovat s dětmi je krásné ale zároveň velmi náročné. Vždyť kolik práce a starostí dá nacvičit  byť je několikaminutové vystoupení. A to poznají a ocení hlavně ti, kteří si již něco podobného vyzkoušeli…

Byla bych ráda, kdyby se Jarní přehlídka mažoretek stala v našem městě tradicí, tak doufám, že si můžu dovolit na závěr říci: „ Nashledanou zase za rok v Holešově!“

                                                                                                                                                                                                                  Lenka Doleželová

                  vedoucí mažoretek Holešov

                          

     


 Lenka Doleželová na Mistrovství Světa v twirlingu 

Již potřetí jsem byla svazem NBTA ČR nominovaná k reprezentaci České republiky na prestižní mezinárodní soutěži v twirlingu – v letošním roce na světové úrovni.  V době velikonočních prázdnin se do belgického města Gent sjeli ti nejlepší twirleři ze 14 zemí světa (z USA, Kanady, Francie, Belgie, Itálie, Holandska, Anglie, Irska, Chorvatska, ČR). Díky mým úspěchům v loňské sezóně (Mistr ČR v kategorii sólo 1 baton senior) jsem byla vybraná spolu s dalšími twirlery z ČR, abychom porovnali své dovednosti a umění s hůlkou s jinými nadšenci tohoto sportu z celého světa.

Na MS jsem soutěžila v kategorii sólo 1 baton senior (twirlingové sólo s hůlkou, které obsahuje povinné prvky a variace a je omezeno prostorem, ve kterém twirler svou sestavu předvádí). V této disciplíně se hodnotí správná technika provedení prvků, koordinace hůlky a těla, projev, náročnost a celkový dojem sestavy. Ze 36 závodnic z celého světa, jsem se skončila na 31. místě. I přesto že mé umístění bylo ke konci startovního pole, jsem se svým výkonem spokojená. Vždyť Česká republika je v tomto sportu začátečníkem (twirling vznikl již v roce  1935 v USA, ale do ČR se dostává až v roce 2003 díky francouzským lektorům), a to že se mi podařilo porazit alespoň několik závodnic, je pro mě úspěch. Z tohoto mistrovství jsem si odvezla spoustu zážitků a nádherných dojmů – hlavně co se týče vystoupení Američanů, Holanďanů a Francouzů, kteří patří v twirlingu k absolutní špičce.

Za to, že jsem se této soutěže mohla zúčastnit vděčím své rodině a blízkým, kteří mě v tomto krásném sportu  podporují. Děkuji městu Holešov za finanční podporu. Můj velký dík patří také Janě Slovenčíkové Bc., která má záštitu nad všemi mažoretkami Holešov a zajišťuje jejich fungování. Dále děkuji příznivcům twirlingu a mažoretek za vstřícnost při poskytování prostor na trénování a nacvičování sestavy. Vždyť kolik stráveného času v tělocvičně obnáší necelé tři minuty vystoupení…

 
  
 
 

 


Majorettes show
Hulín 2009 4.4.2009 

Úspěšný start do nové mažoretkové sezóny se podařil našim mažoretkám z  Holešova. V sobotu 4.dubna se v nedalekém Hulíně konal již 5.ročník Majorettes show, na kterou jsme vyslaly 13 zástupkyň ze souboru Arabelky Holešov a Holešovské mažoretky, aby poměřily své výkony s mažoretkami z celé ČR.

A jak jsme dopadly?

Juniorská  kategorie – Arabelky Holešov:

Nikola Zlámalová - sólo s hůlkou -  4. místo (v konkurenci 26 děvčat)

Kateřina Dudová – sólo s rekvizitami – 3. místo a bronzová medaile

N. Zlámalová + K. Dudová – duo s rekvizitami – 3. místo a bronzové medaile

Adéla Froňková + Klaudie Pospíšilová – duo s hůlkou – 7. místo (z 21 děvčat)

K.Teplíčková, L. Zakopalová, T. Müllerová, K. Brodová, K. Zicháčková – miniformace s hůlkou - 3. místo a bronzový pohár

Seniorská kategorie – Holešovské mažoretky:

Lenka Doleželová – sólo s rekvizitami – 1. místo a zlatá medaile

Barbora Maťová + Lenka Dujková – duo s hůlkou – 1. místo a zlaté medaile

B.Maťová, M. Maťová, L. Dujková, L. Doleželová – miniformace s hůlkou - 1. místo a zlatý pohár

 Blahopřeji všem děvčatům k úžasným výkonům! Velké poděkování patří rodičům a fanouškům  za podporu při trénování a na soutěži!

                                                                                                                                                  Lenka Doleželová - vedoucí